Leidinyje „Inovacijų pulsas“ – naujausios įžvalgos apie Lietuvos pramonės skaitmeninimą

Mokslo, inovacijų ir technologijų agentūra (MITA) pristato elektroninio leidinio „Inovacijų pulsas“ antrąjį numerį, kuris skirtas politikos formuotojams, viešajam sektoriui, partneriams, steigėjams, technologijų ir inovacijų ekosistemos dalyviams, visiems tiems, kurie savo darbais kuria inovatyvią Lietuvos valstybę ir kuriems rūpi Lietuvos ateitis.

Šio naujienlaiškio pagrindinė tema – Lietuvos pramonės skaitmeninimas. Tad šiame numeryje skaitykite apie 4-ąją pramonės revoliuciją ir Lietuvos siekį tapti pramonės skaitmeninimo lydere, didžiausius iššūkius, su kuriais susiduria gamybos pramonė, perspektyviausias skaitmeninimo technologijas, naujai pradėjusius veikti 5 skaitmeninius inovacijų centrus. Čia rasite aktualią informaciją apie ES investicijų priemones, susijusias su pramonės skaitmeninimu ir transformavimu, galėsite susipažinti su ekspertų parengtomis rekomendacijomis Lietuvai.

Leidinyje pristatoma ir nacionalinė dirbtinio intelekto strategija, kuri atveria daugiau galimybių šaliai tapti pasaulinės dirbtinio intelekto bendruomenės dalimi ir siekti inovacijų proveržio šioje srityje. Strategijoje išskirti svarbiausi sektoriai ir pateiktos rekomendacijos.

Didelis dėmesys naujienlaiškyje skiriamas strateginiam ir didžiausiam valstybės inovacijų renginiui – Vilniaus inovacijų forumui „Innovation Drift 2019“, kuris jau birželio 13-14 d. atvers duris daugiau nei 2 tūkst. lankytojų iš Lietuvos bei užsienio. Įtakingiausiame „PR Impact Awards 2018“ metų renginyje „Innovation Drift“ savo įžval­gomis ir atradimais dalinsis daugiau nei 50 pranešėjų, kurie ne teorijomis, o realiais veiksmais kuria ateitį jau šiandien.

„Inovacijų Pulsą“ galite skaityti kas antrą mėnesį. Jeigu turite pasiūlymų dėl aktualių temų, rašykite info@mita.lt.

Atsisiųsti

MITA informacija