Paskelbtas EUREKA programos kvietimas – galimybė tapti matomais bei konkurencingais tarptautiniu mastu

Paskelbus tarptautinės EUREKA programos kvietimą teikti paraiškas pagal priemonę „MTEP rezultatų komercinimas ir tarptautiškumo skatinimas“, Mokslo, inovacijų ir technologijų agentūra (MITA) vėl laukia mokslo-verslo projektų. Bendras kvietimui numatytas finansavimas siekia 1 831 674 eurų, o didžiausia galima finansavimo suma vienam projektui  – 300 tūkst. eurų.

Finansavimu siekiama stiprinti mokslininkų ir kitų tyrėjų gebėjimus įsijungti į Europos mokslinių tyrimų erdvę, remiant į rinką ateityje orientuotus tarptautinio lygio taikomuosius mokslo-verslo projektus.

„Susidomėjimas MTEP veiklų tarptautiškumo skatinimo priemone auga – sulaukiame vis daugiau paraiškų. Mokslas ir verslas mato bendradarbiavimo ir įsitraukimo į Europos mokslinių tyrimų erdvę naudą ir naudojasi galimybėmis tapti matomais bei konkurencingais tarptautiniu mastu“, – teigia Mokslo, inovacijų ir technologijų agentūros (MITA) vadovas Gintas Kimtys.

Viena paskutinių finansavimo sutarčių, pasirašytų pagal minėtą MITA administruojamą priemonę „MTEP rezultatų komercinimas ir tarptautiškumo skatinimas“, jau atvėrė galimybes Lietuvių agro ir maisto technologijų inovacijų bendrovei „ART21“. Bendradarbiaudama su mokslininkais iš Gamtos tyrimų centro, ji sudomino Europos rinką kuriama nauja dirbtiniu intelektu paremta austrių kokybės įvertinimo technologija, kuri, manoma, pakeis nusistovėjusią Europos moliuskų rinkos tvarką.

Paraiškas pagal vykstantį kvietimą gali teikti mokslo ir studijų institucijos, bendradarbiaudamos su privačiomis įmonėmis ir bent 1 tarptautiniu partneriu, kuris priklauso EUREKA programos valstybių narių MTEP bendradarbiavimo tinklui. Juo gali būti ir užsienio įmonė, ir užsienio mokslo ir studijų institucija. 

Kvietimo dalyvių projektai turi būti inicijuojami pagal 7 Sumanios specializacijos sritis: energetika ir tvari aplinka, sveikatos technologijos ir biotechnologijos, agroinovacijos ir maisto technologijos, nauji gamybos procesai, medžiagos ir technologijos, išmanusis, netaršus ir susietas transportas, informacinės ir ryšių technologijos, įtraukiir kūrybinga visuomenė.

Konkursas organizuojamas dviem etapais: paraiškos teikiamos iki 2020 m. rugsėjo 11 d., o atrinkti pareiškėjai bus kviečiami dalyvauti antrajame etape, kuris vyks iki 2020 m. lapkričio 25 d.

Verslą ir mokslą bendradarbiauti kuriant bendrus projektus, kurie būtų įgyvendinami per tarptautinį „Eureka“ valstybių narių mokslinių tyrimų ir eksperimentinės plėtros bendradarbiavimo tinklą, Mokslo, inovacijų ir technologijų agentūra (MITA) skatina kartu su Švietimo, mokslo ir sporto ministerija.

 

Norinčius konsultuotis dėl priemonės „MTEP rezultatų komercinimas ir tarptautiškumo skatinimas“, kviečiame kreiptis į Mokslo, inovacijų ir technologijų agentūros (MITA) Visuotinės dotacijos skyriaus vyr. specialistę Ingą Masilionytę-Larionovą (tel. +370 664 22923, el. p. inga.masilionyte-larionova@mita.lt).

MITA informacija